lauantai 12. huhtikuuta 2014

Torstai 10.4.

Aamulla suuntasimme Salem nimiseen hoitokotiin, jossa meidät otettiin vastaan lämpimästi talon henkilökunnan ja asukkaiden toimesta. Hoitokoti sijaitsee pienen järven rannalla ja alla kuva ruokasalin ikkunasta.
Muistonurkkaus veti meitä heti puoleensa. Talon kellarista löytyneitä ja lahjoituksina saatuja vanhoja tavaroita on aseteltu kauniisti esille ja avarassa tilassa soi musiikki nostalgisesti rahisten vanhasta levysoittimesta.


Talon asukkailla jokaisella on omannäköinen huone, jossa voi elää elämäänsä omien tavaroiden ja muistojen keskellä. Joissakin huoneissa on myös kaunis näköala järvelle. Hoitokodissa hoitaminen ja kuntoutumisen edistäminen kulkevat käsi kädessä ja asukkaita kannustetaan tekemään itse niin paljon kuin mahdollista. Tanskalainen hygge havainnollistui hyvin, kun kahvittelimme yhdessä asukkaiden ja hoitohenkilökunnan kanssa vierailumme päätteeksi.


Iltapäivällä matkamme jatkui Louisianaan, modernin taiteen museoon, joka merenrannalla olevan sijaintinsa, arkkitehtuurinsa, patsaspuistonsa ja taideteostensa avulla muodostaa kokonaistaideteoksen. Kiersimme näyttelyitä ja keskustelimme päivällisen äärellä siitä, mikä merkitys taiteella on hoitoympäristöissä. Taideteokset herättelevät keskustelemaan erilaisista aiheista ja antavat mahdollisuuksia siirtyä mielikuvien avulla ajasta ja paikasta toiseen.

Ylhäällä kuva Lousianan sisäänkäynnistä ja alla kuva museon puistosta merelle. Päivä oli kaikin puolin antoisa.

1 kommentti:

  1. Hwi On the go-Tanska-tiimi! Lämpimät kiitokset teille kaikille! Odotamme täällä Amiedussa innolla, miten voimme kehittää edelleen taide-kultturi -antia monipuolisesti hoitotyön tarpeisiin yhdessä työelämän kanssa uusin innovaatioin. Tervetuloa Suomeen! yst.terv. Heli Amiedusta

    VastaaPoista