lauantai 5. huhtikuuta 2014


4.4.2014


Päivä valkeni aurinkoisena kahden kylmemmän päivän jälkeen ja siirryimme aamulla Scoala Posticeala Sanitara Carol Davilaan. Seurasimme fysioterapian oppituntia ja näimme polvileikkauksen jälkeen tapahtuvaa kuntoutusta. Opiskelijat näyttelivät potilaita ja näyttivät erilaisia hoitokeinoja ennen ja jälkeen polven tähystysleikkausta. Saimme seurata potilaiden aktiivista ja passiivista liikehoitoa sekä esimerkiksi fysioterapeuttista sähköhoitoa.


 


 
 
 
Oppitunnin jälkeen kokoonnuimme vielä matkaseurueen ja koulun opettajakunnan kesken vaihtamaan ajatuksia viikon annista, suomalaisesta ja romanialaisesta koulutussysteemistä ja mietimme molempien maiden sosiaali- ja terveydenhuoltoalan kehittämistarpeita. Keskustelimme  myös esimerkiksi ennaltaehkäisevän hoidon merkityksestä ja kotihoidon panostuksen tärkeydestä.




 
Koulun johtaja halusi tarjota meille perjantaina illallisen. Meitä oli romanialaisessa ravintolassa iso joukko ja puheensorina täytti ravintolasalin hetkessä. Haluamme kiittää johtajaa illallisesta ja opettajia seurasta!

Romanialaiset opettajaystävämme kyselivät, että olemmeko olleet ystäviä jo pitkään. He olivat hämmästyneitä siitä, että olimme tavanneet vasta alle viikko sitten. Monta hauskaa ja mielenkiintoista hetkeä meillä on viikon aikana ollutkin! Jokainen ryhmän jäsen on myös suhtautunut matkaan vastuullisesti ja tuonut oman tärkeän panostuksensa ryhmänä työskentelyyn.
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa minusta siltä, että matka on täyttänyt tavoitteensa. Täällä ollaan jo lähtökuopissa seuraavaa reissua valmistelemassa.

    VastaaPoista