tiistai 1. huhtikuuta 2014

1.4.2014

Lähdimme aamulla vierailulle yhteistyöoppilaitokseen Scoala Posticeala Sanitara Carol Davilaan, jossa meitä oli vastassa koordinaattori Larissa, rehtori ja useita opettajia. Vastaanotto oli yhtä lämmin kuin aamuinen auringonpaiste Bukarestissa. Ensimmäisenä saimme kuulla oppilatoksesta ja sairaanhoitajakoulutuksesta. Paikalliset opettajat olivat kiinnostuneita suomen koulutussysteemistä ja kerroimme heille lähihoitajakoulutuksesta sekä sairaanhoitajakoulutuksesta Suomessa.

Sen jälkeen saimme tutustua Skills Lab-pharmacy-oppituntiin. Saimme kuulla ja nähdä, miten valmistetaan kasvista yrttijuoma yskän hoitoon.


Sitten seurasimme oppituntia, jonka aiheena oli ihonsisäinen injektio. Opettaja kertoi perusteet ihonsisäisen injektion antamisesta. Edellisellä viikolla he olivat jo opiskelleet perusteet ja opiskelijat osasivat nyt vastata opettajan esittämiin kertaaviin kysymyksiin.Tämän jälkeen päästiinkin siirtymään demonstraatioon hoitonukella.




 
 
Meitä kosketti ja keskustelimme opettajien ja opiskelijoiden kanssa siitä, miten kokonaisvaltaisesti he ottivat huomioon opetustilanteessa hoitonuken, Miken, jolle ihonsisäinen injektio annettiin.

Oppitunnin jälkeen siirryimme keskustelemaan opettajien kanssa hoitotyöstä, koulutuksesta, työsuhteeseen liittyvistä asioista ja eettisyydestä. Totesimme, että Florence Nightingalen opit ohjaavat sekä romanialaista että suomalaista hoitotyön opetusta. Asiakaslähtöisyys hoitotyössä on tärkeää. Kotiin viemisinä haluamme korostaa saamamme kokemuksen mukaisesti hymyn merkitystä arkisessa hoitotyön aherruksessa.


Kokemustenne perusteella toivomme, että yhteistyö voisi jatkua opettaja- ja opiskelijavaïhtona oppilaitosten välillä sekä työharjoitteluna edustamiimme hoitotyön yksiköihin.

Blogiterveisin tiimimme kello 23.20.



1 kommentti:

  1. Vetpro Team Romania tekee pitkää päivää. Koordinaattorin silmiä lämmittää, että osaatte vaihtaa rennompaan moodiin virallisen osuuden loputtua. Tsemppiä!

    VastaaPoista