torstai 3. huhtikuuta 2014

3.4.2014

Torstaina tutustuimme Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan -kansalliseen ikäihmisten kuntoutusinstituuttiin.







Ana Aslan (1897-1988) on instituutin perustaja. Ana Aslan on gerontologian ja geriatrian pioneeri ja edelläkävijä. Ana Aslan on kehittänyt maailmalla tunnetun Gerovital-lääkkeen. Hänen hoitomuotojaan ovat käyttäneet esimerkiksi Charlie Chaplin, Jim Carter, Sophia Loren ja Aristoteles Onassis.




Instituutti on ensimmäinen laatuaan maailmassa  ja se on arvostettu Romaniassa ja kansainvälisesti.
  
Ana Aslan

Asiakkaat tulevat kuntoutusjaksolle kaikkialta Romaniasta. Kuntoutusjaksot kestävät yleensä yhdestä kahteen viikkoon. Saimme nähdä muun muassa kylpyterapiaa, ultraäänihoitoja ja ryhmävoimistelua. Keskustelimme vierailun jälkeen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkityksestä toimintakyvylle.


Instituuttivierailun jälkeen pääsimme tutustumaan Romanian historiaan kansallismuseossa. Museossakin löysimme samanlaisia piirteitä romanialaisen ja suomalaisen kulttuurin välillä. Kiitos museo-opastuksesta koulun opiskelijalle, Victoricalle!

1 kommentti:

  1. Nyt sanoisin, että näytätte kuvissa todellisilta asiantuntijoilta! Ihania magnolia puun kukkia. kevät on siellä parhaimmillaan, nauttikaa!

    VastaaPoista