maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tanskan maaperälle on saavuttu

7.4 aamulla startattiin matkaan ja laskeuduttiin etuajassa Kööpenhaminaan. Ruoho näytti vihreämmältä. Kevät tekee jo tuloaan täällä. Lentokentältä siirryimme hotellille ja pienen virkistäytymishetken jälkeen tallustelimme kohti Suomen Suurlähetystöä Sankt Annae Pladsilla.




Pieni virkistäytyminen hotellin alakerran bistrossa

Kuvassa istumassa oikealla suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos ja neuvonantaja Veera Weisdorf

Vetprot vastapuolella pöytää


Meitä oltiinkin jo odottelemassa. Suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos sekä neuvonantaja Veera Weisdorf johdattivat ja perehdyttivät meidät ansiokkaasti Tanskan yhteiskunnan tämänhetkiseen tilanteeseen. Kuulimme, että hoitoalan ihmisiä on ollut runsaasti liikkeellä tämän vuoden aikana. Ministeri Huovinen oli Tanskassa viikkoa ennen meitä.

Myös Tanskassa on meneillään suuret myllerrykset sosiaali- ja terveys toimialalla. Meille kerrottiin esimerkiksi, että Tanskaan aiotaan lähitulevaisuudessa rakentaa kuusi uutta sairaalaa. Yleisesti sairaalasektorilla ollaan muodostamatssa suuria yksiköitä, joilla jokaisella on oma erityisosaamisensa.
Suurlähettiläs kuvasi yleisesti tanskalaista tapaa työskennellä avoimeksi, rakentavaksi ja asiaan keskittyväksi.

Opimme myös tanskalaisen termin "hygge" jolle ei löydy suoraa käännöstä. Luulemme termin viittaavan "hyvänolon jalkamiseen", mukavaan tekemiseen yhdessä. Tätä harjoittelimme käytännössä paluumatkalla.

Paluumatkalla ihasteltiin Nyhavetin maisemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti