lauantai 5. huhtikuuta 2014


5.4.2014

Matkan päätteeksi kokoonnuimme kertaalleen pohtimaan matkaa sen antia ja tavoitteita. Mietimme, ovatko matkalle asetetut tavoitteet toteutuneet.

Loimme matkan aikana uusia yhteistyöverkostoja ja kontakteja. Näitä kontakteja voidaan hyödyntää romanialaisten ja suomalaisten oppilaitosten välillä. Ryhmässämme oli edustajia kahdesta suomalaisesta oppilaitoksesta ja neljästä eri hoitotyön yksiköstä ja myös näiden välillä saatiin luotua ideoita ja mahdollisuuksia yhteistyöhön. Sovimme jo,  että tapaamme tulevaisuudessa toisemme työpaikkakäyntien merkeissä jakaen hyviä käytänteitä.

Projektin tarkoituksena oli tarjota opettajille ja asiantuntijoille omakohteinen kokemus kohdemaiden sairaaloista, koulutuksesta ja elämänympäristöstä. Nämä tavoitteet täyttyivät yli odotusten, koska saimme tutustua sairaanhoitajien koulutussysteemiin, kotihoitoon ja esimerkiksi kuntoutuslaitokseen.

Opimme ymmärtämään romanialaista sairaanhoitojärjestelmää ja kerroimme heille myös oman järjestelmämme toimivista osista. Saimme tutustua oppitunteihin koulussa ja saimme kirjallista materiaalia opetussuunnitelmasta ja opetuksen tavoitteista. Saatoimme todeta, että tavoitteet ovat samat molemmissa maissa.

Olemme kaikki valmiita yhteistyöhön romanialaisten sairaanhoidon opiskelijoiden, työntekijöiden ja opettajien kanssa. Toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi Suomeen.
Saimmekin Suomeen tuotavaksemme uuden yhteistyöpyynnön.
Ihastuimme myös Romaniaan ja Bukarestiin ja haluamme ehdottomasti palata tänne vielä!

Saamamme palautteen mukaan myös suomalaiset ovat avoimia, lämpimiä ja helposti lähestyttäviä.


Näkymä hotellin ylimmästä kerroksesta.

Hotellin spa-osasto

Metrossa
 

 
 
Tämän blogin kirjoitukset ja kuvat ovat syntyneet koko ryhmän yhteistyönä.

2 kommenttia: