maanantai 28. lokakuuta 2013

Maanantaina 28.10.2013 ensimmäisellä vierailulla Finnossa



Finsk-Norsk kulttuuri instituutin esittelyä kuulemassa.
Ensimmäinen vierailumme suuntautui Finsk-Norsk kulttuuri-instituuttiin.  Instituutin toiminnan tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Norjan välistä yhteistyötä kulttuuri-, yhteiskunta- ja elinkeinoelämän alueilla, sekä lisätä tietoa Suomen kulttuurielämästä Norjassa ja Norjan kulttuurielämästä Suomessa. Heidi Mattsson kertoi meille norjalaisesta elämänmenosta ja Norjassa pinnalla olevista aiheista esim. vaalien tulosten myötä odotettavissa olevista muutoksista yhteiskuntapolitiikassa.

Tietoa Suomalais-norjalaisesta kulttuuri instituutista:

Finno

Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti perustettiin vuonna 1997. Kulttuuri-instituutin taustalla ovat kahdenväliset kulttuurirahastot Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto ja Norjalais-suomalainen rahasto. Kulttuurirahastojen hallitukset valitsevat instituutin hallituksen, jossa on jäseniä Norjasta ja Suomesta. Kulttuuri-instituutti saa perusrahoituksensa Suomen valtion budjetista opetus- kulttuuriministeriön kautta.
Instituutti toimii tiedonvälittäjänä ja yhteyksien luojana. Kulttuuri-instituutin toiminta on laajaa ja ohjelma koostuu mm. näyttelyistä, konserteista, kirjailijavierailuista, seminaareista ja luennoista. Tapahtumia järjestetään yhteistyössä norjalaisten ja suomalaisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa eri puolella Norjaa.
Kulttuuri-instituutti sijaitsee Oslossa. Koko Norja kuuluu kuitenkin instituutin toiminta-alueeseen.
Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti tekee yhteistyötä muiden instituutioiden kanssa, jotka pitävät yllä yhteyksiä Suomen ja Norjan välillä.
Suomella on yhteensä 17 kulttuuri- ja tiedeinstituuttia eri puolilla maailmaa. Instituutti-verkosto.



Finno sijaitsee kauniissa ympäristössä aivan Kuninkaanlinnan puiston vieressä Wergelandsveiellä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti