tiistai 29. lokakuuta 2013

Tiistai 29.10.2013 vierailuja hoivakodeissa

Valokuvanäyttelyn ensi-ilta Paulus.

Tiistai 29.10 suuntasimme tutustumaan Attendo Caren hoivakoteihin Hovseterhjemmettiin ja Paulus Sykehjemmettiin. Toiminnanjohtaja Geir Hansen ja laatupäällikkö Mette Jakobsen esittelivät talojen toimintaa ja kertoivat meneillään olevista hankkeista. Näiden molempien hoivakotien toiminnassa erilaisten kulttuurielämysten sisällyttäminen asukkaiden arkeen on osa arkipäivän toimintaa. Henkilökuntaan kuuluu kulttuurityöntekijä, joka kantaa päävastuun tämän toiminnan organisoimisesta.

Kokoonnuimme tapaamiseemme Hovseterhjemmetin kirjasto huoneessa, jonka baarivaunu tarjouksineen kiinnitti huomiomme. Arjen pieniä nautintoja? Molemmissa hoivakodeissa oli myös 1950- 60-luvun henkeen sisustetut olohuoneet, jotka olivat asukkaiden käytössä. Geir ja Mette kertoivat myös tapahtumista, joita asukkaille järjestetään. Esimerkkinä iltajuhla, jossa henkilökunta järjesti muotinäytöksen 60-luvun hengessä. Paikalla oli artisti, joka lauloi suosittuja listahittejä tuolta aikakaudelta. Katsoimme tästä tilaisuudesta tallennetun videonauhoitteen. Hyvä tunnelma oli aistittavissa.



Pääsimme myös tutustumaan Paulus Sykehjemissä avautuvaan valokuva näyttelyyn. Näyttelyssä oli esillä ammattivalokuvaajien (hyväntekeväisyytenä) ottamia valokuvia talon asukkaista. Asukkaat toimittivat oman elämänsä varrelta valokuvan, jonka he kokivat merkittäväksi. Tämä valokuva oli esillä ensimmäisenä ja samaan kuvaan oli liitetty valokuvaajan ottama kuva asukkaasta nykyhetkessä. Jokaisen kuvan alla oli lyhyt tarina tästä merkittävästä valokuvasta ja samalla siis tarina asukkaalle tärkeistä asioista. Samainen valokuvanäyttely oli esillä Oslolaisessa taidemuseossa aiemmin tänä vuonna. Näyttely saavutti suuren suosion. Valokuvan voima on todella suuri, sen saimme todistaa.

Paulus Sykehjemmetillä on paljon materiaalia myös You Tubessa.
Valokuvanäyttelystä löytyy lisätietoa seuraavasta nettiosoitteesta:
http://thornews.com/2013/06/14/livslop-lifecourse-exhibition-at-the-oslo-city-museum/


Geir Hansenin ja Mette Jacobsenin esitystä kuulemassa.



Hovseterhjemmetin pihalla.




Paulus Sykehjemin piha, jossa kesällä pienissä puutarhalaatikoissa kasvatettu esimerkiksi mansikoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti